Kinderen spelen buiten bij de kinderopvang, velen dragen beschermende petjes en shirtjes tegen de zon. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen spelen buiten bij de kinderopvang, velen dragen beschermende petjes en shirtjes tegen de zon. Foto ter illustratie. © REUTERS

Hittesluiting kinderopvang treft ouders: ‘Het is gewoon een kermis’

Meerdere grote kinderopvangorganisaties hebben besloten om hun deuren vandaag en/of morgen deels dicht te doen vanwege de hitte. Ouders zijn onaangenaam verrast doordat ze hierover pas afgelopen weekend zijn geïnformeerd. Daarnaast mag een kinderopvang niet zomaar dicht als het warm wordt.   

9 reacties

 • Willy Eshuis

  2 maanden geleden
  3 dagen boven de 30 graden en alles is weer in paniek 🙄 Lekker doorgaan met pamperen …
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Doe niet zo moeilijk als het iets anders loopt als anders . Het is wel even iets anders flink wat kinderen . Die heb je thuis niet ( behalve sommigen op de tv ) . Sommigen kunnen tegen de warmte en anderen niet en dat kan een stress wezen .Dat is met de leiding niet anders .Naar buiten kan niet dus moet je ze constant bezig houden Misschien ook even de kant van de leiding bekijken . Ik snap het wel.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Ik blijf gewoon een dagje thuis, is dat zo lastig anno 2022??
 • Carin de Graaf-de Rijke

  2 maanden geleden
  Het is de plicht van volwassene om te zorgen dat de kindjes het niet te warm krijgen of verbranden tijdens buitenspelen, voldoende drinken en rustig aan doen. Thuis heeft ook het merendeel van de ouders geen airco dus dat is geen reden om kinderopvang te sluiten. Of het kind nu thuis is, bij gastouder of bij de kinderopvang, het is overal warm morgen. Het is een kwestie van verantwoordelijkheid willen afschuiven, niet meer en niets minder. Het is wel vaker zo warm geweest in Nederland trouwens.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Is het geen corona, dan is het wel de warmte. Heel lang geleden maakten we weleens een grapje: " Kinderen zijn een zegen van de Heer, maar soms knap lastig ".
 1. Hoe de genezingskans van kinderkanker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg
  PREMIUM

  Hoe de genezings­kans van kinderkan­ker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg

  Maar liefst 30 procent van de kinderen met kanker redde het twintig jaar geleden niet. Dat moést anders, vond Frits Hirschstein (67). Hij zegde zijn baan bij een reclamebureau op en richtte stichting KiKa (kinderen kankervrij) op. Twintig jaar later doet hij een stapje terug, maar is hij nog altijd even strijdbaar. ,,Ik streef naar een honderd procent genezingskans voor kinderen met kanker. En dat gaat lukken.”