Een leeg klaslokaal op een basisschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg klaslokaal op een basisschool. © ANP

Honderden klaslokalen staan leeg door coronabesmettingen: ‘Koek is op bij ouders’

Scholen in het noorden en midden van Nederland kampen alweer met honderden lege klaslokalen vanwege corona-infecties. De regels zijn strikt: kinderen en leraren uit dezelfde klas zonder immuniteit moeten bij een besmettingsgeval allemaal naar huis. Nu deze week ook in het zuiden de scholen heropenen, vreest het onderwijs zware tijden.    

0 reacties

 1. De verborgen schoolkosten in het voortgezet onderwijs: ‘Waar betaal ik eigenlijk voor?’
  PREMIUM
  poll

  De verborgen schoolkos­ten in het voortgezet onderwijs: ‘Waar betaal ik eigenlijk voor?’

  Wat zijn ouders kwijt voor een jaar voortgezet onderwijs van hun kind? Arjen van Gijssel, vader van vier in Ruurlo, zette het op verzoek van de Stentor op een rijtje. En hij schrok behoorlijk. Daarin is hij niet de enige. ,,Het kan wel een tandje minder met de schoolkosten. Sommige scholen lijken wel reisbureaus”, stelt belangenorganisatie Ouders en Onderwijs, die een onderzoek begint.
 2. 'Toen de laatste vrouw uit mijn lotgenotengroepje zwanger werd, was dat een bittere pil’
  PREMIUM

  'Toen de laatste vrouw uit mijn lotgenoten­groep­je zwanger werd, was dat een bittere pil’

  Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Pam (41). Zij probeert al zes jaar zwanger te raken, zonder succes. Haar laatste hoop is nu een zaad- én eiceldonatie. Daarvoor reist ze naar Spanje. ,,‘Laat het toch even lós’, hoor ik mensen zeggen. Goedbedoeld, maar dat kan ik niet. Als vrouw word je continu geconfronteerd met die kinderwens.”