Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

‘Je zal wel een lastige tante zijn’, zei mijn ex-baas toen mijn relatie op de klippen was gelopen

zij zegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

4 reacties

 • Carolien Strengers

  1 jaar geleden
  Het is mijn ervaring dat als je keuzes maakt die anders zijn dan standaard zoals in het geheim trouwen of kinderloos blijven, mensen dat over het algemeen niet begrijpen. Ze hebben er oordelen over, of ze zeggen dat je idee erover nog wel zal veranderen of dat je er spijt van zult krijgen. Alsof mijn afwijkende keuzes een bedreiging zijn voor of een aanval zijn op hun keuzes. Of ze roepen je ter verantwoording en kijken nogal appelig als je naar de reden van hun keuzes vraagt...
 • Co van Wezop

  1 jaar geleden
  Weet ik niet,meestal eigen keuze maar soms ook niet Er zijn ook mannen en vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen ,vaak heel verdrietig.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Precies de vraag die ik destijds in mijn "vruchtbare tijd" ook zo vaak kreeg. Zelfs een keer door een hulpverlener in een periode dat het niet zo goed ging toen ik in korte tijd een aantal verliezen had geleden. Ik vroeg toen of hij aan mensen met kinderen ook vroeg waarom ze die hebben? Als het nodig was, wel hmm Ik was zo klaar met mij te moeten verantwoorden. Er kunnen een heleboel redenen voor zijn, bewuste keuze, ziekte, niet de juiste of geen partner of wel willen maar niet kunnen krijgen
 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Mee eens, jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk, al doet de "social" media waanzin je graag anders geloven. Tot er kinderen komen, daarna zouden zij je prioriteit moeten zijn, al hoef je je leven natuurlijk niet volledig opzij te zetten. Er zit een behoorlijke contradictie in "zo egoïstisch geen kinderen te willen" en ""ben je niet bang om alleen achter te blijven?". De kinderwens is per definitie een egoïstische, tenzij je een kind jezelf toewenst, maar ook dan is er geen ontkomen aan.