Pedagogisch directeur Melissa Bossen bij kinderopvangorganisatie Opstap, waar in de nabije toekomst ook nachtopvang en weekendopvang beschikbaar wordt.
Volledig scherm
Pedagogisch directeur Melissa Bossen bij kinderopvangorganisatie Opstap, waar in de nabije toekomst ook nachtopvang en weekendopvang beschikbaar wordt. © Eveline van Elk

Kabinet: Goedkopere kinderopvang op rustige dagen en inzet nieuwkomers

De kinderopvang kan op rustige dagen, zoals de woensdag en vrijdag, goedkoper worden. Dat staat in een Kamerbrief van minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Verder wil de minister dat nieuwkomers aan de slag kunnen op opvanglocaties.

1 reactie

 • Jeroen van Dijk

  3 maanden geleden
  Ik ben er wel klaar mee eigenlijk en dan met name de bso. Tarieven van 10 euro per kind per uur zijn de norm zo ongeveer en gezien je substantieel minder terugkrijgt heeft voor ons ervoor gezorgd dat we het zelf wel gaan oplossen. Scheelt een hoop gezeur met toeslagen etc.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”