Baby’s die vanaf moment één geknuffeld worden, ontwikkelen zich beter. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Baby’s die vanaf moment één geknuffeld worden, ontwikkelen zich beter. Foto ter illustratie. © Kampus Production

Knuffel je kind, want het is van levensbelang

Baby’s die vanaf moment één geknuffeld worden, ontwikkelen zich beter. Ook zijn de positieve effecten op latere leeftijd nog zichtbaar. Knuffelen is dus zowel fijn als belangrijk. Maar niet elk kind groeit op in een warm gezin. Hoe schadelijk is dat en hoe vaak moet je je kinderen eigenlijk een knuffel geven?

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’

  Zestien jaar geleden namen we een tamelijk radicaal besluit. Na een barre winter met een peuter en een baby, waarin ik zo’n beetje iedere zes weken koorts had wegens algehele uitputting, zegde ik mijn vaste baan op en zocht mijn man een baan op fietsafstand van ons huis. We wilden de eerste jaren met onze kinderen niet in gestress en gejakker voorbij laten gaan.