Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd. © Photo News

Koste wat het kost een dochter: ‘Ik stuurde zaad naar Amerika, ik dacht niet meer rationeel na’

Ze hadden samen al twee zonen. Hij had er ook al twee uit zijn eerste huwelijk. En dus moest en zou hun derde kind een dochter worden. Hilde, haar echte naam is bekend bij de redactie, en haar man deden aan family-balancing: ze grepen zelf in bij het geslacht van hun baby. Zijn zaadcellen reisden daarvoor naar Amerika. ,,Nu denk ik soms: wat heb je toch gedaan?”

  1. Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hechten’
    Mijn bevalling

    Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hech­ten’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week het verhaal van Arbaya Pattipeiluhu (37) die ongepland beviel op een Moluks eiland zonder stromend water of elektriciteit.