Michel en Suzan moeten machteloos toezien hoe hun dochter verder en verder afglijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel en Suzan moeten machteloos toezien hoe hun dochter verder en verder afglijdt. © Frank de Roo

Michel en Suzan zien met lede ogen aan hoe hun dochter (21) afglijdt: ‘Niemand helpt ons!’

Ouders willen voor hun kinderen eigenlijk maar één ding: dat ze gelukkig worden. Doemen er problemen op, dan zijn er allerlei hulpinstanties om aan te kloppen. Maar zodra je kind 18 is, raak je als vader en moeder de grip kwijt. Zo moeten Michel en Suzan nu machteloos toezien hoe hun dochter verder en verder afglijdt, drugs gebruikt en in de prostitutie is beland. ,,Het systeem in dit land faalt.”

 1. Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’
  PREMIUM

  Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’

  Sexting, het online versturen van foto’s of video’s van jezelf met seksuele inhoud, is tegenwoordig doodnormaal onder de jeugd. Maar het kan ook volledig misgaan, als dit vermaak leidt tot afpersing of openbaarmaking van de beelden. Tijd voor ouders of verzorgers om met pubers aan de keukentafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze veilig aan sexting kunnen doen. Want ze doen het toch.
 1. Tim heeft het syndroom van Down maar doorliep de reguliere basisschool: ‘Je gunt elke klas zo’n kind’
  PREMIUM

  Tim heeft het syndroom van Down maar doorliep de reguliere basis­school: ‘Je gunt elke klas zo’n kind’

  En ineens is het vandaag de laatste dag van Tim op school. Dat wordt wennen voor zijn klasgenootjes van groep 8 en ook voor basisschool De Bergse Zonnebloem, waar hij acht jaar lang op zat. Tim Groenewegen (12) heeft het syndroom van Down en maakte met zijn aanwezigheid de school specialer dan de meeste andere scholen in Rotterdam. Op het slotfeest gaf hij zijn juffen Laura en Jane vandaag een oorkonde en pluim, voor de jarenlange betrokkenheid en inzet van de school.