Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Mika werd uit huis geplaatst: ‘Mijn broer en zusje zag ik niet meer, mijn moeder een uurtje’

In Nederland wonen duizenden kinderen niet meer thuis. Ruim de helft van deze kinderen verliest door de uithuisplaatsing het contact met een of meer personen die belangrijk voor hen zijn. Dat blijft niet zonder gevolgen, zegt Stichting Het Vergeten Kind. ‘Het zijn de wortels van een kind, die kun je niet zo maar weghalen.’

4 reacties

  • evert koekkoek

    2 jaar geleden
    @henk hartog, misschien toch even iets meer zeggen en uitleggen. Ik begrijp je in elk geval niet en misschien begrijpen die honderden gezinnen die volgens jou de grond zijn ingetrapt jouw reactie ook niet. Begrijp je zelf eigenlijk wel waar je het over hebt??
  • esther vd hoeven

    2 jaar geleden
    Die organisaties moeten verdwijnen, ze maken meer kapot dan je lief is , ik heb het zelf meegemaakt , zelfs dat ze je woning ging vergelijken met die van je ex man, financieel enz en tig rechtzaken.ze kleden je nog uit ook omdat je advocaten nodig heb. Dit is kinderhandel van de STAAT. Weg ermee.
  • N. Leusink

    2 jaar geleden
    De a-sociale Nederlandse overheid zoals zo vaak. Wel met het vingertje wijzen maar het zelf niet beter kunnen en willens en wetens mensen naar de klote helpen. Want dat is het beleid.
  • henk hartog

    2 jaar geleden
    Jeugdzorg.. Veel gehoord.. Veel ellende daar op die kantoren, honderden gezinnen zijn in de Grond getrapt door hun. Meer ga ik niet zeggen, je begrijpt me wel..
  1. Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Misschien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplanten’
    PREMIUM

    Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Mis­schien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplan­ten’

    Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens samenbrengt. Eén van hen is Noémie (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over het verdriet en de twijfels die ze ondanks haar keuze voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. ,,Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”