Schoolkeuze, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolkeuze, foto ter illustratie. © Shutterstock / Delpixel

Moeder probeert via rechter havo-advies af te dwingen voor dochter (13)

Een Arnhemse moeder eiste vandaag in een kort geding een hoger schooladvies voor haar 13-jarige dochter. Ze wil dat het meisje naar de havo gaat in plaats van het vmbo.

5 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  De zoveelste hysterische ouder,leerkrachten geven zo een advies na eindeloze observaties,vmbo is een prima voortzetting en blijkt dat een kind meer kan zijn er daarna nog zoveel mogelijkheden,
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Wederom, is het meisje echt zo slim of is het de moeder die haar dochter opzadelt met de druk tot presteren? Dan komt de terugslag zeker als ze wat ouder wordt en zich afkeert van haar ouders en wegloopt of gaat gebruiken. Dat is de vaak totaal onderbelichte kant van de medaille die ouders eisen van hun kind. Tot ze in Opsporingsberichten staat..
 • P. Bloemheuvel

  2 maanden geleden
  Arm kind
 • S.M. Brander

  2 maanden geleden
  Het kan ook zijn dat dit meisje beneden haar kunnen moet presteren. Dat is net zo erg als andersom. De druk op leerkrachten is zo groot dat het niet raar is dat ze er soms naast zitten. Ouders willen net zo graag het beste voor hun kind als leerkrachten. Jammer dat ze tegenover elkaar moeten staan i.p.v. naast elkaar voor het kind.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat de jongedame niet boven haar kunnen hoeft te gaan presteren om aan de verwachtingen van de ouder(s) te kunnen voldoen. Zo jammer ook dat altijd alles op de dyslexie wordt gegooid als iets niet goed gaat. "Alles uit het leven halen", presteren, presteren, presteren, niet gek dat zoveel jongeren overspannen zijn en niet gelukkig en tevreden kunnen zijn met de gewone dingen van het leven.
 1. Angela (39) is na vele pogingen nog altijd ongewild kinderloos: ‘Een miskraam is verschrikkelijk’

  Angela (39) is na vele pogingen nog altijd ongewild kinderloos: ‘Een miskraam is verschrik­ke­lijk’

  Die positieve zwangerschapstest, de eerste echo en na negen maanden zwangerschap je kindje in je armen kunnen houden: het is een langgekoesterde wens van veel mensen. Zo ook voor Angela (39). Ze heeft geen partner en na vele pogingen met IUI en IVF met donorzaad om zwanger te worden, heeft ze nog altijd niet dat gewilde kindje. ,,Het is mij niet gegund. En dat voelt verschrikkelijk.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.