Schoolkeuze, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolkeuze, foto ter illustratie. © Shutterstock / Delpixel

Moeder probeert via rechter havo-advies af te dwingen voor dochter (13)

Een Arnhemse moeder eiste vandaag in een kort geding een hoger schooladvies voor haar 13-jarige dochter. Ze wil dat het meisje naar de havo gaat in plaats van het vmbo.

5 reacties

 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  De zoveelste hysterische ouder,leerkrachten geven zo een advies na eindeloze observaties,vmbo is een prima voortzetting en blijkt dat een kind meer kan zijn er daarna nog zoveel mogelijkheden,
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Wederom, is het meisje echt zo slim of is het de moeder die haar dochter opzadelt met de druk tot presteren? Dan komt de terugslag zeker als ze wat ouder wordt en zich afkeert van haar ouders en wegloopt of gaat gebruiken. Dat is de vaak totaal onderbelichte kant van de medaille die ouders eisen van hun kind. Tot ze in Opsporingsberichten staat..
 • P. Bloemheuvel

  2 jaar geleden
  Arm kind
 • De Graaf

  2 jaar geleden
  Het kan ook zijn dat dit meisje beneden haar kunnen moet presteren. Dat is net zo erg als andersom. De druk op leerkrachten is zo groot dat het niet raar is dat ze er soms naast zitten. Ouders willen net zo graag het beste voor hun kind als leerkrachten. Jammer dat ze tegenover elkaar moeten staan i.p.v. naast elkaar voor het kind.
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat de jongedame niet boven haar kunnen hoeft te gaan presteren om aan de verwachtingen van de ouder(s) te kunnen voldoen. Zo jammer ook dat altijd alles op de dyslexie wordt gegooid als iets niet goed gaat. "Alles uit het leven halen", presteren, presteren, presteren, niet gek dat zoveel jongeren overspannen zijn en niet gelukkig en tevreden kunnen zijn met de gewone dingen van het leven.