Getty Images/Image Source
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Image Source

Psycholoog: ‘Stop met de kindcultus, willen we geregeerd worden door narcisten?’

,,Je gaat naar bed omdat ik het zeg.” Het klinkt wat ouderwets, maar, zegt gedragspsycholoog Serge Dupont, kinderen als prinsjes behandelen kan tot mentale problemen leiden bij henzelf en hun opvoeders. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de grootste Franstalige universiteit van België, UCLouvain. Dupont legt uit waarom duidelijke afspraken beter zijn voor zowel kind als ouder.

11 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  @Paul vd Wert: gelukkig heb jij helderziende capaciteiten en kun je aan iemands gezicht zien dat zij/hij een narcist is. Welke afslag heb jij gemist?
 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  Beste Elly Verrips, het kan nog erger !! Mijn vrouw heeft een man en vrouw als chef (op een attractie park) die ook van die verwende krengen zijn, nou ben je mooi klaar mee, hun pappie en mammie staan nog altijd voor hun klaar ze hebben geen kinderen maar oh ze werken zelf zo hard dat pappie en mammie alles voor hun doen thuis, eten koken, hond uitlaten, de tuin !!! en zelf gaan ze dan minimaal 4 x p/jaar op vakantie !!!!!
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Als dit soort verwende en onopgevoede kinderen later in het werkzame leven een reprimande krijgen van een meerdere zijn ze dat niet gewend en dan breekt de hel los. IK iets fout doen......hoe durf je dit te zeggen........hoezo arbeidsongeschikt volk, veroorzaakt door pappie en mammie die zo verschrikkelijk veel van ze houden. Bereid je kinderen voor op een harde maatschappij en begin thuis.
 • Paul van den Brakel

  2 maanden geleden
  Hahaha laten we het Gezond Boeren Verstand noemen 😉 Dat getrut met kinderen door curling ouders.. en ondertussen steeds meer ontspoorde kinderen met wangedrag, die ook nog eens niet gecorrigeerd worden door de ouders.. best sneu..
 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Had je vorige week de commentaren van ouders moeten lezen toen door de boeren het schoolreisje niet door ging. Ach ach wat waren die kindjes zielig. Kom op zeg ze hebben alles die snotblagen.
 1. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
  PREMIUM

  Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

  Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.