Ouders moeten, eventueel met behulp van een bemiddelaar, een ouderschapsplan op maat opstellen, vindt de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).
Volledig scherm
Ouders moeten, eventueel met behulp van een bemiddelaar, een ouderschapsplan op maat opstellen, vindt de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). © ANP

Samengesteld gezin geen lang leven beschoren

OnderzoekTwee derde van de samengestelde gezinnen gaat binnen vijf jaar weer uit elkaar. De slagingskans hangt vooral af van hoe ver weg de ex woont en of er goede afspraken zijn gemaakt over zorgtaken en financiën, blijkt uit nieuw onderzoek.

3 reacties

 • Kees van Lunsen

  3 maanden geleden
  Te kortzichtig. Ik ken voldoende voorbeelden van waar het WEL goed gaat. Een blog over dit onderwerp laat een ander licht op het succes van het samengestelde gezin schijnen: https://concies.wordpress.com/2017/03/26/het-samenstellen-van-het-samen-te-stellen-gezin/ Bovendien hebben wij een zeer geslaagd samengesteld gezin.
 • Arend van Faassen

  3 maanden geleden
  Ja hoor je kon er op wachten. Valt me nog mee dat het niet de schuld van de asielzoekers zijn. Maar Henk Dijk niet alles is de schuld van de overheid. En die trekt zeker geen gezinnen uit elkaar. Het zijn toch echt de mensen zelf die gaan scheiden en nieuwe relaties aangaan. En over dat laatste gaat het artikel.
 • henk dijk

  3 maanden geleden
  dat gezinnen uit elkaar worden getrokken is vaak de schuld van de http://overheid.de reden is mensen komen steeds verder in de problemen en gaan scheiden maar dan kost het veel meer want uitkering zijn ook heel goed in Nederland met toe slagen er bij .gr dijk