Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe staan met hun kampeerbus die een huiselijk aanzien heeft op het voormalige GZG-terrein. Van links naar rechts: Daan Zuijderwijk, Fenna,  Alba, Maaike Vergouwe Isolde en hond Nan.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe staan met hun kampeerbus die een huiselijk aanzien heeft op het voormalige GZG-terrein. Van links naar rechts: Daan Zuijderwijk, Fenna, Alba, Maaike Vergouwe Isolde en hond Nan. © Marc Bolsius

Stel reist jarenlang met kinderen wereld rond: ‘Aan ervaringen heb je meer dan aan een pop’

De fotografen Daan Zuijderwijk (47) en Maaike Vergouw (43) willen hun kinderen Fenna (9), Alba (7) en Isolde (5) ‘de schoonheid’ van de wereld laten zien. Na jaren strijken ze neer in Den Bosch.

  1. Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’
    PREMIUM
    marieke doet pabo

    Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’

    Zestien jaar geleden namen we een tamelijk radicaal besluit. Na een barre winter met een peuter en een baby, waarin ik zo’n beetje iedere zes weken koorts had wegens algehele uitputting, zegde ik mijn vaste baan op en zocht mijn man een baan op fietsafstand van ons huis. We wilden de eerste jaren met onze kinderen niet in gestress en gejakker voorbij laten gaan.