Premier Rutte op bezoek bij een kinderopvang in april 2020. Brancheorganisaties hebben kritiek op het coalitieakkoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Rutte op bezoek bij een kinderopvang in april 2020. Brancheorganisaties hebben kritiek op het coalitieakkoord. © ANP / ANP

Straks minder hoge vergoeding voor kinderopvang: ‘Lagere inkomens weer zwaar de sjaak’

1 procentDe nieuwe regeringscoalitie wil straks 95 procent van de kinderopvang voor werkende ouders vergoeden. Maar mensen met de laagste inkomens krijgen nu via de kinderopvangtoeslag 96 procent terug en schieten er dus bij in. Is dat verdwenen procentpunt een weeffout of een bewuste keuze? 

 1. Agnes’ baby leefde drie dagen: ‘Ik was verdrietig maar ook trots, ze was dood maar ook geboren’
  mijn bevalling
  2

  Agnes’ baby leefde drie dagen: ‘Ik was verdrietig maar ook trots, ze was dood maar ook geboren’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Agnes Boer (39) beviel zonder een wee te hebben gevoeld. Haar dochtertje overleed na een paar dagen aan de complicaties van de geboorte.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?