Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pixelpro

Survivallen voor 3-jarigen: 'Hoe eerder je leert overleven in het water, hoe beter’

Je moet er niet aan denken: een peuter die reddeloos in het water ligt. Het is de nachtmerrie van iedere ouder. Niet voor niets is zwemles steeds vaker beschikbaar voor de allerkleinsten. Er zijn nu zelfs heuse ‘survivallessen’ voor 3-jarigen. Onder meer op het programma: wat te doen als je met je driewieler in de sloot belandt? 

 1. Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Misschien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplanten’
  PREMIUM

  Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Mis­schien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplan­ten’

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens samenbrengt. Eén van hen is Noémie (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over het verdriet en de twijfels die ze ondanks haar keuze voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. ,,Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”
 2. Jessica had extreme zwangerschapsmisselijkheid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica had extreme zwanger­schaps­mis­se­lijk­heid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica Sinay was net zwanger, kon geen slokje water meer binnenhouden en spuugde dertig keer op een dag. ,,Kijk het maar even aan”, zei de huisarts. Maar toen ze 14 kilo was afgevallen in drie dagen tijd, belandde ze uitgeput in het ziekenhuis. Sinay had hyperemesis gravidarum (HG), een zwangerschapsaandoening die levensbedreigend kan zijn. ,,Naast het overgeven en de misselijkheid is het onbegrip het ergst.”