Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Tekort aan ziekenhuisbedden voor zwangere vrouwen: ‘Als ik drie of vier keer moet bellen, wordt het wel écht spannend’

Ziekenhuizen weigeren deze zomer geregeld aanstaande moeders door drukte en personeelstekort. Verloskundigen in de Rotterdamse regio vinden soms pas na meerdere telefoontjes een plekje verder weg. ,,Een enkele keer moet iemand noodgedwongen toch thuis bevallen’’, vertelt verloskundige Iris Lensveld.

 1. Het is bijna Valentijnsdag: vijf nieuwe prentenboeken over de liefde voor je kleuter

  Het is bijna Valentijns­dag: vijf nieuwe prentenboe­ken over de liefde voor je kleuter

  Wanneer ben je verliefd en wat is liefde? Het zijn van die vragen die jonge kinderen regelmatig stellen. Het antwoord is voor een deel te geven met de hulp van prentenboeken. Natuurlijk kun je klassiekers als ‘Kikker is verliefd’ of ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ uit de kast halen, maar er zijn ook veel nieuwe prentenboeken over liefde. Kinderboekenrecensent Jaap Friso zet er speciaal voor Valentijnsdag enkele op een rij.
 2. Agnes’ baby leefde drie dagen: ‘Ik was verdrietig maar ook trots, ze was dood maar ook geboren’
  mijn bevalling
  2

  Agnes’ baby leefde drie dagen: ‘Ik was verdrietig maar ook trots, ze was dood maar ook geboren’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Agnes Boer (39) beviel zonder een wee te hebben gevoeld. Haar dochtertje overleed na een paar dagen aan de complicaties van de geboorte.