Marianne van Leeuwen coacht al wandelend vanaf haar busje in de Delftse Hout. ,,Weer of geen weer – we trekken erop uit. Buitenlucht doet wat met een mens. Er komt ruimte voor groei en ontwikkeling.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne van Leeuwen coacht al wandelend vanaf haar busje in de Delftse Hout. ,,Weer of geen weer – we trekken erop uit. Buitenlucht doet wat met een mens. Er komt ruimte voor groei en ontwikkeling.” © Fred Leeflang

Van kinder- naar moedercoach: ‘Als kinderen lastig gedrag vertonen, hebben ze dat vaak niet van een vreemde’

Marianne van Leeuwen (43) was eerst kindercoach, maar nu moedercoach. ,,Vaak zijn het niet de kinderen die ergens tegenaan lopen, maar hun ouders. De kinderen nemen het enkel over.”

  1. Lianne (36) werkt met vroeggeboren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’
    PREMIUM

    Lianne (36) werkt met vroeggebo­ren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’

    Piepklein zijn de baby’tjes. Soms maar zo groot als je hand. Lianne Stolk (36) heeft de mooiste baan van de wereld: ze verzorgt vroeggeboren baby's én begeleidt hun ouders. En ze snapt er helemaal níks van dat er een groot tekort is aan neonatologieverpleegkundigen in Nederland. Op de afdeling waar zij werkt, in het ziekenhuis in Dordrecht, worden allerlei kunstgrepen uitgehaald. ,,Dit is de enige manier om als afdeling door te kunnen blijven draaien.”