Marije Beijersbergen met haar tijgerstrepen, ‘de handtekeningen van haar kinderen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Marije Beijersbergen met haar tijgerstrepen, ‘de handtekeningen van haar kinderen’. © Eigen foto

Verloskundige Marije showt haar eigen ‘tijgerstrepen’ in de hoop dat meer moeders zich blootgeven

Ouderschap. Naar buiten toe is alles vaak fantastisch. Verloskundige Marije Beijersbergen ziet als een van de weinige ook ‘de binnenwereld’. Eén die gepaard gaat met verborgen verdriet en onzekerheid. Door zichzelf bloot te geven op ‘De Vlogkundige’ hoopt ze andere moeders ook aan het praten te krijgen.

2 reacties

 • Jan Mulder

  4 maanden geleden
  Weg met de moedermaffia!
 • M.G. Blom

  4 maanden geleden
  Een goed artikel. Informatief en verhelderend, ook voor ouders van het type vader, zoals ik. Tóch een paar opmerkinkjes, ik kan het niet laten, excuus: Mij viel op dat 'ouderschap' geschreven is waar ik 'moederschap' verwachtte en me als man ergens schuldig zou kunnen voelen bij 'zijn' in de zin "Dit uitspreken durven ze niet, uit angst om weggezet te worden als iemand die niet blij is met zijn kindje", waar - ga ik van uit - met 'ze' toch de (aanstaande) moeders bedoeld worden?
 1. Eicellen invriezen neemt vlucht: zo zetten vrouwen de biologische klok tussen mannen en vrouwen gelijk

  Eicellen invriezen neemt vlucht: zo zetten vrouwen de biologi­sche klok tussen mannen en vrouwen gelijk

  Je eicellen invriezen om je kinderwens uit te stellen is populairder dan ooit. Steeds meer vrouwen tussen de 30 en 40 jaar stoppen hun eitjes in de vriezer, als ‘verzekering’ voor de toekomst. Gynaecoloog in opleiding Eva Balkenende onderzocht dit fenomeen en ontdekte dat de meeste vrouwen die hun eicellen laten invriezen ze nog niet hebben opgehaald: vrouwen proberen eerst op natuurlijke wijze zwanger te worden.