Bij verloskundigenpraktijk Puur in Veldhoven kunnen collega's van verloskundige Janneke van Boekel straks zelf 13-wekenecho's afnemen bij zwangere vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij verloskundigenpraktijk Puur in Veldhoven kunnen collega's van verloskundige Janneke van Boekel straks zelf 13-wekenecho's afnemen bij zwangere vrouwen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Verloskundigen paraat voor nieuwe 13-wekenecho, veel zwangeren hebben interesse

Onder zwangeren is veel interesse voor de nieuwe 13-wekenecho die ze vanaf 1 september kunnen krijgen. Elke vrouw kan de extra echo de komende twee jaar bij circa 13 weken zwangerschap ondergaan. Een spannend moment, dat eventuele afwijkingen bij het ongeboren kind aan het licht kan brengen. Nu gebeurt dat vaak pas bij 20 weken zwangerschap.

  1. Aanstaande moeder nog steeds niet zeker van plek op kraamafdeling

    Aanstaande moeder nog steeds niet zeker van plek op kraamafde­ling

    Vrouwen die in het ziekenhuis willen of moeten bevallen zijn nog steeds niet overal zeker van een bed, aldus de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Door het tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen in combinatie met een groter aantal bevallingen blijft het in het hele land moeilijk om tijdig een plekje in een ziekenhuis te vinden, bijvoorbeeld als een vrouw tijdens de bevalling pijnstilling nodig heeft.