Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd.
v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp.
Croeselaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd. v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp. Croeselaan. © Angeliek de Jonge

Waar verschoon je een luier of hebben ze babyprakjes? Deze ouders maakten een app met kindvriendelijke locaties

Welke jonge ouder kent dat niet: je wil nog even ergens gezellig wat drinken of eten, maar waar hebben ze een kinderstoel, een verschoonplek en speelgoed? Utrechters Sander en Cathalijn misten zo'n snel en praktisch overzicht. Toen ze samen een weekendje weg waren, ontstond het idee voor de app die ze nu gemaakt hebben: SOO. 

  1. De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

    De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

    In de afgelopen twee jaar zijn veel kinderen meer dan normaal geconfronteerd met de dood; denk aan de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Waar de dood voor de meeste kinderen geen onderwerp van gesprek is, krijgen ze hier nu wel mee te maken via het nieuws, in gesprekken op school of thuis. Dat maakt het belang voor ouders om met hun kroost te praten over de dood des te groter, zegt rouwdeskundige Hanne van Willigenburg.