Erik Smits en KesselsKramer
Volledig scherm
© Erik Smits en KesselsKramer

Waarom ruzie, verdriet, valsspelen en regels verzinnen bij een spelletje Monopoly alleen maar goed zijn

Wie Monopoly speelt met kinderen, weet dat de gemoederen hoog kunnen oplopen. Dat is zelfs eerder regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Monopoly zelf. Maar in tegenstelling tot wat veel ouders denken, zijn zulke Monopolyruzies juist positief. Een pedagoog verheldert wat je kinderen kan leren met de hulp van het bordspel. ,,Speel eens expres vals en kijk hoe ze reageren.”

 1. Is dit de medische toekomst? ‘Voor operatie ga je naar het ziekenhuis, voor controle naar deze huiskamer’
  PREMIUM

  Is dit de medische toekomst? ‘Voor operatie ga je naar het ziekenhuis, voor controle naar deze huiskamer’

  Niemand gaat graag naar het ziekenhuis. Toch stappen kleuters opgetogen Het Kleine Helden Huis binnen en lijkt het voor hun ouders alsof ze op de koffie komen. Op deze plek - onherkenbaar als medisch centrum - staan kinderen onder controle die ooit te vroeg óf met complicaties werden geboren. Welkom op deze unieke plek: de eerste huiskamer van de zorg. ‘Zo zou de medische wereld er uit moeten zien.’
 2. Kinderboekenrecensent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboekenweek
  Kinderboekenrecensie

  Kinderboe­ken­re­cen­sent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboe­ken­week

  ‘Gi-ga-groen, gi-ga-groen. Kom mee naar buiten, er is genoeg te doen’, zingt Kinderen voor Kinderen in het Kinderboekenweeklied. Omdat de Kinderboekenweek, die volgende week woensdag begint, in het teken staat van de natuur, verschijnen er heel veel informatieve kinderboeken over dieren, het bos en het klimaat. Kinderenboekenrecensent Jaap Friso zet interessante uitgaven op een rijtje.