Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

8 reacties

 • M.M. Bonder

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat gewoon alles terug in 1 verzekering zit, zonder de onderverdeling in basisverzekering die verplicht is en aanvullend voor de zogenaamde extra's.
 • K Homans

  2 jaar geleden
  Stem sp en we zijn af van marktwerking in de zorg
 • ERT Lindoorn

  2 jaar geleden
  Tja. Voor de tandarts betaalde ik 300E om voor 500 verzekerd te zijn. Nu met eigen risico van 25% heeft verzekeren eigelijk geen zin meer.
 • Bernhard Muts

  2 jaar geleden
  Gewoon stoppenet dit gedrocht. Marktwerking en zorg gaan niet samen. Winstbelang boven gezondheid. Schandalig! @Julius, besy een goed idee, een soort fonds waar iedereen dan een bijdrage aan levert. Dat daar nooit iemabd op is gekomen.... :p
 • C Van Dalen

  2 jaar geleden
  Schaamteloos dit !!! En dan ook nog de energie prijzen omhoog waar vooral de staatskas van profiteert… Nou nog ff en we kunnen allemaal in de rij bij de voedselbank….. en de regering dat dan maar raar vinden