Als seksverzorgende kwam Anita bij ouderen en mensen met een beperking thuis. Zij bood cliënten een seksuele, intieme ervaring. Voor de ene cliënt was een aanraking al bevredigend, de ander wilde graag een hoogtepunt ervaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Als seksverzorgende kwam Anita bij ouderen en mensen met een beperking thuis. Zij bood cliënten een seksuele, intieme ervaring. Voor de ene cliënt was een aanraking al bevredigend, de ander wilde graag een hoogtepunt ervaren. © Eric Elich

Anita werkte lang in de sekszorg en wil het taboe doorbreken: ‘Mijn partner vond het bij mij passen’

Het beleven van intimiteit en seksualiteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommige ouderen en mensen met een beperking is het zelfs niet eens bespreekbaar. Dat moet anders, vinden diverse partijen. Daarom staat deze week in het teken van sekszorg.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Lotte (33) lag na verkeersongeluk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’
  PREMIUM

  Lotte (33) lag na verkeerson­ge­luk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’

  De auto schepte haar in volle vaart. Met fiets en al vloog Lotte van Trigt met een ijselijke kreet door de lucht. Maar het was juist de stilte toen ze op het asfalt was beland, die haar zusje door merg en been ging. Wonderwel overleefde Lotte het ongeluk. Sterker nog, nu vijftien jaar later bereidt ze zich voor op haar tweede Ironman binnen twee maanden. ,,Ik ben zo blij dat ik dit kan vertellen.”
 3. Ic-verpleegkundige en oud-coronapatiënt Cor (60) zingt lotgenoten hoop toe en deelt zijn verhaal met de wereld

  Ic-verpleeg­kun­di­ge en oud-coronapa­tiënt Cor (60) zingt lotgenoten hoop toe en deelt zijn verhaal met de wereld

  De wereld ziet er even heel anders uit als ic-verpleegkundige Cor de Koning (60) uit Doetinchem in maart 2020 zelf op de intensive care belandt met Covid-19. Na maanden revalideren is Cor nagenoeg hersteld: hij loopt weer, hij werkt weer en zijn stem is terug. En dat is maar goed ook, want gewapend met zijn gitaar geeft hij nu andere coronapatiënten serenades aan het bed. Op LinkedIn deelt hij zijn verhaal. ,,Ik kan als voorbeeld dienen dat zingen na corona mogelijk kan zijn.”