Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Astmapatiënten Davos radeloos door sluiting: ‘Het wordt mijn dood’

videoNa meer dan een eeuw dreigt het doek te vallen voor het Nederlands Astmacentrum in Davos. Houdt de minister vast aan zijn besluit de hooggebergtebehandeling uit het basispakket te halen, dan is het leed volgens artsen en patiënten niet te overzien. Het AD reisde af naar ‘de Toverberg’ en sprak met hen.    

Witte bergtoppen tegen een strakblauwe hemel. Het is Davos op zijn mooist, die ene donkere wolk niet meegerekend. De Zwitsers zien hem niet en ook de talrijke Duitsers die er kuren op doktersadvies hebben geen weet. Alleen de patiënten en behandelaars in het Nederlands Astmacentrum Davos zien de bui hangen.

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.