Bedreigingen en intimidaties na kritiek op mislukte ingrepen: 'Stop of ik zorg dat je stopt'

VIDEOVrouwen die mislukte cosmetische operaties hebben ondergaan, worden hard onder druk gezet om daar geen negatieve recensies over op sociale media te zetten. Een patiënt werd bedreigd, een ander moest van tevoren een zwijgcontract tekenen, anderen kregen een rechtszaak aan hun broek. Het kan fatale gevolgen hebben.

1 reactie

 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  Waarom ga je ook in vredesnaam naar het buitenland voor dergelijke operaties? In Nederland hebben we zeer bekwame artsen. Alleen dus voor het geld? Zo wordt goedkoop duurkoop. Bovendien, waarom laat een mens wat aan zijn lijf verbouwen, als het medisch gezien niet strikt noodzakelijk is. Accepteer eens zoals je bent. Wees blij als je verder gezond bent. Een man laat zijn dikke buik of manboobs ook niet corrigeren. Niet medisch noodzakelijke cosmetische operaties verbieden is het beste.
 1. Ingmar (12) moest 6 dagen na geboorte onder het mes: nu zet hij zich in voor baby’s met hartproblemen
  PREMIUM
  video

  Ingmar (12) moest 6 dagen na geboorte onder het mes: nu zet hij zich in voor baby’s met hartproble­men

  Met een brede grijs zoeft Ingmar op zijn racefiets het pad af van de ingang van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Omringd door 21 andere wielrenners: kindercardiologen, ic-verpleegkundigen, fysiotherapeuten en kinderartsen. De ploeg fietst voor Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Zoals de 12-jarige Ingmar uit Nijkerkerveen.