Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman


Behandel antivaxer als een lastige kleuter of puber

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster vindt dat antivaxers op dezelfde manier benaderd moeten worden als kleine kinderen.

18 reacties

 • B Zieleman

  5 dagen geleden
  Wat een nonsens! Waarom worden antivaxxers in de hoek gezet en moeten in jouw ogen als kleuters behandeld worden? Als ik een stuk jonger was geweest, een gezond lichaam- en nog geen kinderen had, dan was ik dus ook één van de vele antivaxxers geweest! Dan maar een wappie, woppie of weppie, maar zonder die rommel in mijn lijf waarvan je de exacte uitwerking, oa. vruchtbaarheid, hormonen, hartproblemen over een aantal jaar nog niet weet. Ik begrijp beide groepen, vind de tweedeling echt een ramp.
 • Arend van Faassen

  6 dagen geleden
  Bernard helemaal met je eens, maar het is praten tegen dood hout. Er zijn er nu eenmaal die stoppen met roken onzin vinden omdat ook mensen die niet roken kanker krijgen, die gezond leven onzin vinden omdat ook die mensen ziek kunnen worden, die het huis schilderen onzin vinden omdat je het steeds weer moet doen om het hout te beschermen.
 • Bernard Holtrop

  6 dagen geleden
  Dirk, de vaccins doen wel wat ze moeten doen. Ze beschermen wel degelijk. Sinds de Deltavariant helaas minder goed tegen besmettingen, maar nog wel steeds tegen ziekenhuisopname en verkleinen de kans dat je zo verslechterd dat je opgenomen moet worden op IC nog beter. Dat is toch een goede reden om een vaccin te nemen?
 • Dirk hoekert

  6 dagen geleden
  De landen die het eerst en het meest vaccineerden kennen nu de hoogste sterftecijfers. We zitten in code zwart terwijl 87% is gevaccineerd plus een grote groep heeft de ziekte doorlopen. De vaccins doen dus niet wat ze moeten doen: jou beschermen. Waarom moet ik dan dat vaccin nog nemen? Enige voordeel dat ik zie is een qr-code om ergens binnen te komen. Wees eerlijk, dat heeft niets met gezondheid te maken toch? Kijk eerst eens wie er nu op de IC liggen en focus op die specifieke groep.
 • Jeroen Oosterlaar

  6 dagen geleden
  Arend, als het enige wat je kan doen "gaslighten" is, dan is jouw manier van je mening uiten niets minder dan infantiel te noemen. Nog even en dan ga je zeggen "Ik heb altijd 1x meer gelijk dan jij!" "nou jij dan!" Of "Hunnie doen het ook!". En we hebben gezien hoezeer die maatregelen helpen ja, dat is bijvoorbeeld klip en klaar te zien in Gibraltar, maar ik gok dat je niet gaat kijken. Dat past niet in je overtuiging en dat is heel religieus van je.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?