Zonnebrandcrème. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Zonnebrandcrème. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto


Dermatoloog Soe Janssens: ‘Zonnebrandcrème kan echt ónmogelijk je huidcellen aantasten’

Na een waarschuwing van de Consumentenbond over een drietal zonnebrandcrèmes is er ophef ontstaan over het krijgen van huidkanker door deze crèmes. Dermatoloog Soe Janssens van het Antoni van Leeuwenhoek schept duidelijkheid over de huidziekte en beantwoordt vijf vragen.

17 reacties

 • Robbert Scholten

  1 week geleden
  Ik. ben wel blij met je berichtje want je hoort de grootst mogelijke onzin
 • Henk Van de Kraats

  1 week geleden
  @T. Klok ik denk dat dat niet peer reviewed wetenschappelijk literatuur was. Daar wordt nooit vergeten dat het ook niet kan gebeuren. Er is een kans en die is nooit 100%.
 • Henk Van de Kraats

  1 week geleden
  Hoe kan ze dit zo zeker weten "We hebben nog nooit iemand behandeld voor de schadelijke effecten van zonnebrand.” heeft zijn personen jaren lang in een donkere kamer opgesloten en iedere dag ingesmeerd. Of ..... ?
 • Janneke Bos

  1 week geleden
  @Yvonne 'Men liep er sowieso al veel meer gekleed bij dan nu.' Vroeger meer mensen die buiten en vaak op het land werkten en echt niet dat ze zich helemaal inpakten tijdens werk. Tegenwoordig minder mensen die urenlang liggen te bakken en vroeger smeerde je je veel minder in. Neem daarbij een veel groter percentage immigranten die zich meer inpakken dan wij vroeger. Niet zelden helemaal bedekt. Ook echt niet dat mensen vroeger dom waren en niks van huidkanker wisten of dat mensen niet oud werden
 • Henk Van de Kraats

  1 week geleden
  @Janneke Bos de kop van een artikel lezen is meestal niet voldoende. Meestal volgt er onder enige nuancering.