Op 11 september 2019 ging het faliekant mis op de Alphenseweg-N207 bij Boskoop. Twee vrachtwagens botsten frontaal op elkaar. Bram Hoogeveen zat in de Scania en raakte zwaargewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 11 september 2019 ging het faliekant mis op de Alphenseweg-N207 bij Boskoop. Twee vrachtwagens botsten frontaal op elkaar. Bram Hoogeveen zat in de Scania en raakte zwaargewond. © Josh Walet

Bram stond voor iedereen klaar, tot zware crash zijn leven totaal veranderde: ‘Nu hebben wij hulp nodig’

Iedere thuiswedstrijd van Feyenoord zat Bram Hoogeveen met zijn zoon in De Kuip. Hij maakte lange werkdagen, maar draaide zijn handen niet om voor een extra klusje. Wie Bram om hulp vroeg, kon op hem rekenen. Nu, twee jaar nadat hij bij een verkeersongeluk zwaargewond raakte, is hij degene die om hulp moet vragen. En dat is niet makkelijk. 

  1. Doodzieke Anke (53) uit Apeldoorn vestigt hoopt op mini-long: ‘Je ziet je hele toekomst in duigen vallen’
    PREMIUM
    2

    Doodzieke Anke (53) uit Apeldoorn vestigt hoopt op mi­ni-long: ‘Je ziet je hele toekomst in duigen vallen’

    Een douche nemen voelt als het lopen van een halve marathon. En in één keer de trap op lukt alleen op goede dagen. Anke Dondertman (53) uit Apeldoorn veranderde acht jaar geleden van een drukbezette carrièrevrouw vol toekomstplannen in een ernstig beperkte longpatiënt. Haar hoop is gevestigd op een medische doorbraak waar topwetenschappers uit allerlei landen keihard aan werken: de mini-long. ,,Ik hoop dat het zo snel gaat dat ik er nog wat aan kan hebben.”