Boven van links naar rechts: Robert Koelewijn, Jacqueline de Keijser, Ronald van Oostenbrugge, Robin Buis. Onder van links naar rechts: Gijs Willemse, Hennie van der Bent, Marije Onderweegs, Piet van Liere.
Volledig scherm
PREMIUM
Boven van links naar rechts: Robert Koelewijn, Jacqueline de Keijser, Ronald van Oostenbrugge, Robin Buis. Onder van links naar rechts: Gijs Willemse, Hennie van der Bent, Marije Onderweegs, Piet van Liere. © Arie Kievit, Emiel Muijderman, Marco Okhuizen, Koen Verheijden, Rob Voss, Frank Jansen

De ontstoken keelamandelen van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)

Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.

7 reacties

 • Roy D

  1 maand geleden
  Wat een gezwets weer. 15 km ten oosten worden amandelen aan de lopende band verwijderd in het DZH. Waarom word die daar niet naar toe verwezen?
 • Paul Lamote

  1 maand geleden
  Tja, de politiek vindt dat niet-gevaccineerden overal voorrang moeten krijgen
 • P. Pietersen

  2 maanden geleden
  heel erg ...waarom worden gevaccineerde mensen die willens en wetens de regels overtreden nog steeds opgenomen ... we doen het toch samen ?
 • WG Jansen

  2 maanden geleden
  Policlinisch opereren kan nog steeds en wordt ook gedaan. Daarvoor hoef je niet te worden opgenomen, dus wat betreft de amandelen zou dit door kunnen gaan. Echter het ontbreekt aan capaciteit in de OK. Waarom wordt er nog steeds voorrang gegeven aan het opnemen van Corona patienten die willens en wetens lak hebben aan regels en zich niet willen vaccineren of confirmeren aan gevolgen van hun keuze? Ik heb het niet over de groep die zich niet kan/ mag vaccineren ivm medische beperking.
 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  De heer Pietersen is kennelijk zeer rijk. In 2019 waren we per Nederlander 6100 euro kwijt aan zorgkosten. Over een paar jaar is dat 10.000 euro. We kunnen meer (IC-)bedden hebben, maar dat kost geld. Dan wordt het 12.000 euro of meer. Dat is voor mijn gezin een kleine 50.000 euro aan zorgkosten die ik moet betalen (belastingen, premies). Naast belasting voor uitkeringen, cultuur, onderwijs, leger. Dat geld heb ik niet. Dus prima beleid m.b.t. zorg. Het moet minder, kan niet anders.