Verpleegkundige Maria van Middelkoop vindt het belangrijk dat ouders en kinderen naar aanleiding van de spullen uit de troostkoffer in gesprek gaan over kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Maria van Middelkoop vindt het belangrijk dat ouders en kinderen naar aanleiding van de spullen uit de troostkoffer in gesprek gaan over kanker. © Cees Wouda

Dit koffertje moet kinderen helpen wanneer papa of mama kanker heeft: ‘Vertel ze waarom je haar uitvalt’

Als één van de ouders kanker krijgt, hakt dat er voor iedereen in het gezin enorm in. Meander Medisch Centrum in Amersfoort is daarom begonnen met het beschikbaar stellen van een troostkoffer aan kinderen waarvan een vader of moeder wordt behandeld voor kanker.

  1. SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

    SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

    Als Spoedeisende Hulp arts ziet Heleen Lameijer het coronavirus van dichtbij toeslaan. Maar wanneer ze thuiskomt, Instagram opent en de berichtjes in haar inbox checkt, ziet ze ook heel andere gevolgen van de crisis: niet de lichamelijke, maar de geestelijke. Een geluid waar ze op haar profiel aandacht aan wil besteden. Een week lang zet ze haar Instagrampagina @makesciencework, waar ze al jaren medische kennis en inzichten deelt, in het teken van mentale gezondheid. “Daar is momenteel niet genoeg aandacht voor.”