Verpleegkundige Maria van Middelkoop vindt het belangrijk dat ouders en kinderen naar aanleiding van de spullen uit de troostkoffer in gesprek gaan over kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Maria van Middelkoop vindt het belangrijk dat ouders en kinderen naar aanleiding van de spullen uit de troostkoffer in gesprek gaan over kanker. © Cees Wouda

Dit koffertje moet kinderen helpen wanneer papa of mama kanker heeft: ‘Vertel ze waarom je haar uitvalt’

Als één van de ouders kanker krijgt, hakt dat er voor iedereen in het gezin enorm in. Meander Medisch Centrum in Amersfoort is daarom begonnen met het beschikbaar stellen van een troostkoffer aan kinderen waarvan een vader of moeder wordt behandeld voor kanker.

  1. Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesnoven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten
    PREMIUM
    neusproblemen door coke

    Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesno­ven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten

    Een ingestorte neusbrug of zelfs een compleet verloren neusholte door te snuiven: Nederlandse ziekenhuizen signaleren een stijging van medische neusproblemen als gevolg van cocaïnegebruik, zegt Henri Marres, hoogleraar keel-neus-oorheelkunde (KNO) en voorzitter van de landelijke KNO-vereniging. Exacte cijfers ontbreken. ,,Maar er lijkt sprake van een trend. We zijn aan het inventariseren hoe groot de omvang is.”