Privéfoto's
Volledig scherm
© Privéfoto's

Dokter (32) zoekt remedie voor zeldzame dodelijke ziekte die hem trof

De Amerikaan David Fajgenbaum (32) ging al vijf keer bijna dood door een zeldzame en dodelijke ziekte. Omdat niemand aan een remedie werkt, is hij een race tegen de klok begonnen om zijn eigen leven te redden. Met resultaat.

 1. Kabinet wil werk maken van gehoorschade: over deze maatregelen wordt gedacht
  PREMIUM

  Kabinet wil werk maken van gehoorscha­de: over deze maatrege­len wordt gedacht

  Het kabinet wil in actie komen om gehoorschade bij jongeren terug te dringen. Er wordt onder meer nagedacht over het verlagen van het aantal decibel op muziekevents en over het uitbreiden van gehoortesten op basisscholen. Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil hiervoor het advies van de Gezondheidsraad afwachten, maar een ruim deel van de Tweede Kamer wil niet tot de winter wachten en vindt direct ingrijpen noodzakelijk.
 2. 'Rijdende Rechter'-expert haalt uit in tinnitus-debat: 'Zeiken over decibel is achterhaald lobbygelul'
  PREMIUM
  gehoorschade

  'Rijdende Rech­ter'-ex­pert haalt uit in tinnitus-de­bat: 'Zeiken over decibel is achter­haald lobbyge­lul'

  De al weken durende discussie over het verlagen van de geluidsnorm op festivals en in discotheken is ‘achterhaald lobbygelul dat nergens toe leidt’. Dat zegt Peter van der Geer van Acoustic Events, een van de bekendste adviesbureaus op het gebied van geluidsmanagement en akoestiek. ,,Met symboolwetgeving gaan we gehoorschade echt niet oplossen, ga toch eens nuttig werk doen!”