Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Er wordt gepleit voor gratis anticonceptie. Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Anticonceptie moet gratis worden, vinden vrouwenrechtenorganisaties. Volgens hen is het niet logisch dat één van de twee partijen blijft opdraaien voor de kosten.

6 reacties

 • Pim Willemsen

  9 maanden geleden
  Heb wel eens correspondentie gevoerd met Ziekenfondsraad over opname van condooms in het Ziekenfondspakket. Bij de afwijzing kwam ook een motivatie: het was een politieke beslissing om condooms niet op te nemen in het ziekenfondspakket. Zelf vind ik dat de consument (dus twee sexpartners) alletwee evenveel moeten betalen.
 • Andy Van Werven

  9 maanden geleden
  Ik vind dat het vergoed moet worden tot bepaalde leeftijd bev tot 21 of 20 jaar als je dan nog wil zelf betalen en voor niks komt de zon op en de lucht die we ademen is ook gratis wat wil nl nog meer gratis
 • jos zoet

  9 maanden geleden
  Je kan ook gewoon niet neuken. 100% zeker dat je niet zwanger wordt... En het is in bepaalde gevallen aftrekbaar.
 • Robbert Scholten

  9 maanden geleden
  Wat een ongelooflijke flauwekul,natuurlijk draai je Samen op voor de kosten van voorbehoeds middelen maar om in 2020 nog een artikel daar aan te wijden is flauwekul
 • B. Noniem

  9 maanden geleden
  Het moet niet gekker worden hier in Holland, als ik voor mijn genot een biertje bestel in mijn stamkroeg ga ik dat toch ook niet declareren bij mijn zorgverzekering? Bij lusten horen nu eenmaal lasten, en kom niet aan met die feministische lariekoek.