Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Hoe Nederland de booster-boot miste: 'Er vallen extra doden doordat we zo laat zijn begonnen’

ReconstructieAndere landen zijn allang begonnen met een boostervaccinatie, Nederland wachtte af en begon te laat, oordelen experts. Over kostbare maanden waarin het kwartje maar niet viel en personeelsproblemen bij de GGD.

6 reacties

 • Wim Paalderman

  1 jaar geleden
  vreemd dat men nog steeds denkt dat de Booster zal helpen... Hoe wordt dan de over sterfte die plaatsvind worden verklaart met 83% gevaccineerden ?
 • M.M. Bonder

  1 jaar geleden
  De GGD heeft 11000 nieuwe medewerkers nodig: doe als België, en werk met vrijwilligers. Loopt als een trein!
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Het ene deel van de bevolking maakt zich terecht boos om het late starten met de derde prik. Het andere deel maakt zich terecht boos omdat we hier starten met een derde prik terwijl er in de armere landen nog geen enkele prik is gezet (en er daardoor nieuwe varianten ontstaan). Een derde groep maakt zich terecht boos dat niemand zich aan de maatregelen houdt. Een vierde groep maakt zich terecht boos omdat er maatregelen zijn. Les: de regering kan het nooit goed doen.
 • Elly Verrips

  1 jaar geleden
  Mijn vertrouwen in "Den Haag"is volkomen naar nul gedaald. Als het waar is dat de scholen open blijven is dat de grootste fout sinds de uitbraak. Het is bewezen dat de scholen nu de grootste bron van besmetting is maar sluiten levert emotionele schade op bij de kinderen. Hier wordt ik woest om. Het emotionele welzijn van de troeteltjes is blijkbaar belangrijker dat het aantal extra doden die 100% gaan vallen door uitgestelde operaties en bezette bedden. Lang leve Dhr.KUTTE
 • CT veltman

  1 jaar geleden
  Deze conclusie wordt wel erg snel getrokken. Nog 3 vergaderingen, een advies van de Raad van state, een rapportage, OMT advies en een kamerdebat en dan kunnen we de prikjes bestellen. Dus medio februari kunnen we al gaan prikken...