Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

In juli heeft 80 procent antistoffen, maar dat is niet genoeg: ‘Overige 20 procent zal besmet worden’

Met het huidige vaccinatietempo heeft naar verwachting in juli 80 procent van de Nederlandse bevolking antistoffen tegen het coronavirus. De kans dat dat voldoende is voor de gewenste groepsimmuniteit, is klein. Wie geen antistoffen heeft, loopt na de zomer weer volop risico ziek te worden. 

2 reacties

  • Bas Bas

    1 jaar geleden
    Korte analyse. Grofweg 2,6 miljoen volwassenen laten zich niet vaccineren. Het gevolg volgens deze man is: geen groepsimmuniteit. Wie daar de dupe van (kunnen) worden zijn: 1. Mensen die hebben gekozen voor geen vaccin 2. Mensen die geen vaccin mogen/kunnen nemen 3. Mensen die zijn gevaccineerd, maar toch ziek worden (vaccin beschermt niet 100%) Voor groep 2 en 3 is het een hard gelag dat ze door de beslissing niet te willen vaccineren van een ander wellicht ziek zullen worden
  • Ron D Brandsma

    1 jaar geleden
    Ja, die overige 20% heeft zomaar een 2% kans om ziek te worden, en zelfs een 0.15% (haast onmeetbaar zelfs bij jonger dan 60 jaar oud) kans om te overlijden. Elke dag op aarde is er weer 1 voor een ongevaccineerde, andere mensen (die gevaccineerd zijn) in gevaar brengende, zelf beslissende, kritisch, niet in paniek denkende, niet in angst levende, jonge, gezonde, 38 jaar oude, vertrouwend op immuunsysteem, complotdenkende (in ogen van anderen), vrije geest hebbende, vrijheid liefhebbende man!