Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?

Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.

3 reacties

 • Robert Maat

  2 maanden geleden
  Wij koken alles vers zonder pakjes en zakjes en dat scheelt enorm aan zoutpannen, maar ook aan suiker. Want ook dat wordt overal in gestopt tegenwoordig. . Misschien nog wel slechter voor de gezondheid als zout.
 • Ben van Sark

  2 maanden geleden
  Het gemiddelde percentage van de verhoging van de bloeddruk door zoutinname is voor bijna iedereen verwaarloosbaar laag. Maar het feit blijft dat overal waar te voor staat meestal beter is om te vermijden. En dat is dan zeker van toepassing voor de toevoeging van de leeggespoelde industriële zouten die maar overal in worden verwerkt.
 • U.g. Leferink

  2 maanden geleden
  Dit is echt waar. Stop met zout toe voegen. Ik ben inmiddels 8 kilo lichter gaat vanzelf. Mijn cholostorol is gedaald en mijn suiker ook. Mevr. U. Leferink
 1. Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstations, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstati­ons, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Arend (32) gaat door het leven als ‘Cha Chi Versaci’ en helpt kinderen die leven in armoede, in een instelling verblijven of een instabiele thuissituatie hebben. Met zijn stichting Gamen voor Kinderen zamelt hij geld in om kinderen een spelcomputer te geven. Tot nu toe al 65. ,,Ik ben dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Ik ontvang veel mooie reacties, maar het gaat mij vooral om het inspireren van kinderen.”