Isabel (26) stapte uit zonnebank met ‘bloedblaartje’, het bleek iets anders: ‘Mentaal ga je kapot’

PollJaarlijks overlijden in Nederland ongeveer achthonderd mensen aan een melanoom. Isabel Plessius kreeg die meest agressieve vorm van huidkanker. Ze hoopt dat de sportscholen vandaag gehoor geven aan de oproep zonnebanken de deur uit te doen. ,,Het voelt bijna als een middelvinger naar mij.’’

4 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik heb helemaal niets tegen zonnebanken,mits je het gebruik niet overdrijft,ik vind het zelf heerlijk,
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Zonnebanken is hetzelfde als roken, het is al eeuwen bekend dat het slecht is voor de gezondheid, maar toch kiezen mensen er gewoon voor..... Met soms nare gevolgen, helaas.
 • L. Haak

  1 jaar geleden
  Mensen zoals Isabel, die eerlijk hun verhaal vertellen, dat hebben we nodig. Een dokter die met statistieken vertelt over percentages, risico’s etc. raakt mensen niet. Maar als je een jonge meid als Isabel ziet, die vertelt dat ze 21 was en de diagnose huidkanker kreeg dan weet je dat het ergens over gaat. Als ze dan aangeeft: “De dokter vertelde nog van alles, maar ik ‘checkte uit’ “ dan begrijp je hoe deze boodschap aankomt. Fijn dat ze hier open over is en het met ons deelt.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Taak voor de overheid.. Maar die zijn druk met zichzelf..
 1. Greet (72) kan wel huilen van geluk nu immunotherapie die ze thuis krijgt, aanslaat: ‘Last valt van me af’
  PREMIUM

  Greet (72) kan wel huilen van geluk nu immunothe­ra­pie die ze thuis krijgt, aanslaat: ‘Last valt van me af’

  Ze sprong nog net niet een gat in de lucht, maar o, wat was Greet Koornneef blij toen ze onlangs van haar arts te horen kreeg dat de kanker zo goed als weg is. De Naaldwijkse is een van de vijf longkankerpatiënten die thuis immunotherapie krijgt toegediend. ,,Er is echt een last van me afgevallen. Ik ben hier zo blij mee”, klinkt het dankbaar uit haar mond.
  Naaldwijk, Delft