Kim Halverhout (17) uit Alphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Halverhout (17) uit Alphen. © Merel Klijzing

Kim (17) at gezond, toch kwam ze 30 kilo aan: ‘Een beetje billen was mooi, maar het werd steeds erger’

De grootste droom van de 17-jarige Kim is om verloskundige te worden. Maar doordat ze lijdt aan een ernstige vorm van lipoedeem, lijkt dit verder weg dan ooit. Er is wel een oplossing, maar zorgverzekeraars weigeren dit te vergoeden. Kim strijdt nu om dat te veranderen.

  1. Steeds duidelijker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Steeds duidelij­ker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Er komen steeds meer mensen met dementie bij in Nederland. In 2040 zal het totaal op een half miljoen mensen liggen, verwacht Alzheimer Nederland. Een oplossing vinden waarmee de aandoening kan worden voorkomen of genezen is belangrijker dan ooit. Ook moeten mensen met dementie een zo goed mogelijk leven hebben. Maar de complexiteit van de ziekte maakt dit alles tot een grote uitdaging.
  2. Beeldbellen met je psycholoog: 'Iemand werd heel rustig toen de hond op schoot kwam zitten’

    Beeldbel­len met je psycholoog: 'Iemand werd heel rustig toen de hond op schoot kwam zitten’

    De winterblues slaat toe bij menig Nederlander. Online-psychologen moeten ook in deze tijd helpen de druk op de geestelijke gezondheidszorg te verlichten. Ze zijn sneller te benaderen en als je het vanuit je eigen woonkamer kunt doen, is de drempel wellicht minder groot om hulp te zoeken. Maar krijg je ze echt snel te spreken en is beeldbellen met je psycholoog net zo effectief als ‘offline’ praten?