Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

8 reacties

 • G. Schellekens

  11 maanden geleden
  ik vind het niet eerlijk dat je een jaar wachttijd hebt bij een tandartsverzekering en dus een jaar premie voor niets betaalt.
 • J Breemhaar

  1 jaar geleden
  Hallo Joost Van Zutphen, Wellicht voor de hand liggend dat je begint over iets wat ver van je bed is: Overgewicht en roken. Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken van het handelen/nalaten van- en door mensen waardoor risico bewust of onbewust wordt opgezocht/ingecalculeerd. Wintersporters, motorcrossers, drankrijders etc. Anderzijds, deze mensen leven in de regel niet zo lang als de gemiddelde Nederlander. Dus minder druk op de pensioen pot. Ieder nadeel heb z'n voordeel.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Duisterhof, verbaasd over jouw verbazing. Er zijn zelfs behandelingen die de zorgverzekering helemaal niet vergoed.
 • Duisterhof

  1 jaar geleden
  Wat mij verbaast is dat het een zorgverzekeraar is toegestaan om voor behandelingen door een niet-gecontracteerde fysiotherapeut maar 50% van de gangbare kosten te vergoeden
 • Geert Arends

  1 jaar geleden
  @Pim Wilemsen. Omdat de Nederlandse zorgverzekering geen individuele risicoafdekking is, wat de term verzekering suggereert. Maar een collectieve kostendekking gebaseerd op solidariteit. Daaroverheen is de illusie van een markt gecreëerd om de indruk te wekken dat er vrije keus is.