Marleen Pegels is terminaal ziek, maar droomt ervan om nog eens mooi opgemaakt in een trouwjurk op de foto te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Pegels is terminaal ziek, maar droomt ervan om nog eens mooi opgemaakt in een trouwjurk op de foto te gaan. © Jan de Groen

Marleen droomde van sprookjeshuwelijk, maar zal binnenkort sterven: ‘Mijn laatste wens? Een trouwjurk dragen’

Het ene meisje wil ballerina worden, het andere wil trouwen met een prins. Marleen Pegels-Fictorie (48) droomde als kind al van een oogverblindende bruidsjapon. Op een dag zou het zover zijn, hoopte ze. Maar nee. Ze is terminaal ziek en zal nooit haar eigen bruiloft meemaken. ,,Mijn laatste wens? Alsnog een trouwjurk dragen.” 

 1. Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’
  PREMIUM

  Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’

  Esther Vos (33) heeft al haar hele leven last van spasmes, ofwel cerebrale parese. Dat betekent dat ze het voorzichtiger aan doet. Haar lichaam functioneert immers niet zo goed. Zoals toen haar linkerknieschijf, uiterst pijnlijk, uit de kom vloog. Maar Esther heeft ermee leren omgaan en ze besloot zelfs naar een sportschool te gaan. ,,Het was spannend. Ik dacht dat ze alleen mijn handicap zagen.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Lotte (33) lag na verkeersongeluk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’
  PREMIUM

  Lotte (33) lag na verkeerson­ge­luk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’

  De auto schepte haar in volle vaart. Met fiets en al vloog Lotte van Trigt met een ijselijke kreet door de lucht. Maar het was juist de stilte toen ze op het asfalt was beland, die haar zusje door merg en been ging. Wonderwel overleefde Lotte het ongeluk. Sterker nog, nu vijftien jaar later bereidt ze zich voor op haar tweede Ironman binnen twee maanden. ,,Ik ben zo blij dat ik dit kan vertellen.”