Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

MET VIDEOOp haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

 1. Topcomponist komt na jaren 'uit de kast' als tinnituspatiënt: ‘Artiesten, stop deze epidemie’
  PREMIUM
  Stephen Emmer

  Topcompo­nist komt na jaren 'uit de kast' als tinnituspa­tiënt: ‘Artiesten, stop deze epidemie’

  De internationaal gerenommeerde componist Stephen Emmer, maker van honderden bekende televisieleaders, komt na jaren van stilzwijgen ‘uit de kast’ als tinnituspatiënt - hij heeft een hoge piep in zijn oor en kampt met ernstige gehoorschade. De 64-jarige muzikant vreest net als artsen voor een ‘verspreiding’ van tinnitus en wil daarom samen met artiesten een actiegroep beginnen. Ook wil hij een app lanceren waarin luidruchtige restaurants vermeld staan.
 2. Nathalie (28) maakt zich hard voor lotgenoten: ‘Kanker ‘op je cv’ moet geen probleem zijn’

  Nathalie (28) maakt zich hard voor lotgenoten: ‘Kanker ‘op je cv’ moet geen probleem zijn’

  28 jaar, borstkanker en een dubbele amputatie: het leven van Nathalie Herder stond de afgelopen zeven maanden op z’n kop. Voor velen logisch dat ze haar werk tijdelijk heeft neergelegd. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, meent de twintiger. Om zich heen ziet ze lotgenoten die bang zijn om over hun ziekte te praten, vrezend voor de impact van het gat op hun cv. Voor die mensen – en zichzelf – trekt Nathalie op LinkedIn haar mond open. ,,Ik wil dit graag doorbreken.”