Horecabezoekers worden gecontroleerd op de QR-code in de Coronacheck-app.
Volledig scherm
Horecabezoekers worden gecontroleerd op de QR-code in de Coronacheck-app. © ANP

Nederlandse artsen verdacht van zwendel met QR-codes

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzoekt mogelijk gesjoemel met QR-codes. Een klein aantal artsen in ons land wordt ervan verdacht, mogelijk tegen betaling, ongevaccineerde patiënten aan een geldig bewijs van inenting te hebben geholpen, laat de dienst aan deze site weten.

5 reacties

 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Waarom zouden artsendat doen? Dat zijn toch de deskundigen? Misschien juist daarom? Juist omdat ze niet achter het Corona beleid staan? Juist omdat ze bewust zijn van de risico's van de vaccins? Voor mij zijn dit de helden.
 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  "Artsen zonder Grenzen"?
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Artsen die dit doen zouden direct hun bevoegdheid kwijt moeten raken.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Géén probleem toch? Waarom aan de deur die paspoort te laten zien of jij wel of niet verkouden bent, en mischien ben jij wel verkouden of heb je griep met zo een griep paspoort, als je ergens binnen stapt. tja. Dit gebeurt ook dagelijks
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Artsen ??? Dat zijn geen artsen . Dat zijn fraudeurs.
 1. Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!
  zorgquiz

  Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!

  Kun je als wanbetaler het recht op een zorgverzekering verliezen, heb je door het afsluiten van een goedkope basisverzekering recht op een minder uitgebreide dekking, en hoe zit het ook alweer met het meeverzekeren van je kinderen? Nadenken over je zorgverzekering is misschien niet per se leuk, maar wel handig. Samen met zorgvergelijker Independer stelden we deze quiz over zorgverzekeringen op. Test je kennis aan de hand van dertien vragen.