OMT-lid en kinderarts Illy: ‘Met vaccineren kinderen maak je kans op schoolsluiting zo klein mogelijk’

VIDEO - PollLid van het Outbreak Management Team Károly Illy, die ook voorzitter is Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), verklaart dat ouders die ‘de kans op schoolsluiting zo klein mogelijk willen maken, hun kinderen het beste kunnen laten vaccineren’.

5 reacties

 • B Zieleman

  4 maanden geleden
  Waarom zou het wel helpen bij schoolsluitingen en waarom helpt vaccineren niet tegen de heropening van het normale leven?
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Natuurlijk, sommige ouders willen niet dat er met een lolly getest wordt. Anderen willen absoluut niet dat ze gevaccineerd worden. En maar klagen als de scholen dan weer gesloten worden. Wat zijn we zielig!!
 • Johan Vahl

  4 maanden geleden
  Blijkbaar is er binnen het OMT geen duidelijke communicatie. Deze arts zegt dat het vaccin effectief is terwijl Van Dissel aangeeft dat de vaccins niet of nauwelijks effectief zijn tegen de Omikron variant.
 • Timo Cleton

  4 maanden geleden
  Dus van alle kinderen van 0-19 jaar zijn er 280 die er goed last van krijgen. Ruim genomen is dat 0.00001%. Dat vaccineren helpt tegen de verspreiding is voor mij nieuw. Denk gezien de huidige situatie met alle vaccinaties in nederland dat ik het ook niet heel geloofwaardig vind. Ik ben voor vaccineren bij volwassenen omdat daarbij de ziekenhuisopnoma en kans op long covid veel groter is maar bij kinderen zie ik het nut ervan niet.
 • ger bult

  4 maanden geleden
  Het is schandalig dat geen gezondsheidsreden wordt gebruikt voor een vaccinatie. Dat noemt zich kinderarts.