Kookworkshops op het Milan Summer Festival in Den Haag, naar verluidt het grootste Hindostaanse openluchtfestival van Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Kookworkshops op het Milan Summer Festival in Den Haag, naar verluidt het grootste Hindostaanse openluchtfestival van Europa. © Archieffoto Marvin Hokstam

Onderzoek bevestigt onderbuikgevoel: Hindostanen lopen extra groot risico op hart- en vaatziekte

Hindostanen hebben een bijna twee keer zo grote kans op hart- en vaatziektes dan autochtone Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek dat de Haagse huisarts Janet Kist met enkele collega’s heeft gedaan voor de Health Campus Den Haag. Hoe gevoelig ligt het om gezondheidsvraagstukken te koppelen aan etniciteit?

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.