Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Konijn maakt de kussens in allerlei kleuren. © Marco Okhuizen

Tessa (50) gaat nooit zonder haar kussen de deur uit

Ze gaat nooit zonder haar rode hart de deur uit; verbaasde bllikken deren haar niet. Tessa Konijn (50) ontwierp een kussentje dat borst-kankerpatiënten, zoals zijzelf, onder hun arm kunnen dragen om pijn of spanning te verlichten.

Quote

Soms zijn vrouwen al jaren aan het tobben en lopen rond met een opgerold handdoekje of slaapkus­sen onder hun oksel

Tessa Konijn (50)

Na haar borstkankeroperatie, vier jaar geleden, wist Tessa Konijn niet hoe ze haar linkerarm moest houden. Als ze hem langs haar lichaam liet hangen voelde hij dik en ongemakkelijk. Deed ze een hand in haar zij, kreeg ze weer last van haar schouder.

Op internet vond ze een hartvormig kussentje, dat in een aantal ziekenhuizen in het land wordt uitgedeeld na een borstkankeroperatie. Maar in de omgeving Edam, waar ze woont, was dit niet te krijgen. Dus dook ze zelf achter de naaimachine en begon onlangs een eigen bedrijfje, boezemkussen.nl. De eerste aanvragen zijn al binnen. ,,Soms zijn vrouwen al jaren aan het tobben en lopen rond met een opgerold handdoekje of slaapkussen onder hun oksel."

  1. Zorgen om betrouwbaarheid dna-test: ‘Ronduit gevaarlijk’
    Update

    Zorgen om betrouw­baar­heid dna-test: ‘Ronduit gevaarlijk’

    De Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN) maakt zich ernstige zorgen over de betrouwbaarheid van dna-tests die bedrijven aanbieden aan particulieren. De vereniging heeft melding gedaan bij de inspectie Volksgezondheid en Jeugd over het zogenaamde ‘genenpaspoort’ van iGene. Dat bedrijf verkoopt leefstijladviezen aan de hand van de uitkomsten van hun test. ,,Mensen krijgen soms onterecht een geruststellende boodschap. Dat is ronduit gevaarlijk.’’