Verpleegkundige Ingeborg Pos samen met collega’s op de Spoedeisende Hulp van het Beatrixziekenhuis. De patiënt op het bed is een figurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Ingeborg Pos samen met collega’s op de Spoedeisende Hulp van het Beatrixziekenhuis. De patiënt op het bed is een figurant. © Cor de Kock

Verpleegkundige Ingeborg zet opvangteam op: ‘Wat doe je als je merkt dat een collega het echt moeilijk heeft?’

Op de Spoedeisende Hulp van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is er nauwelijks een moment van rust. Artsen en verpleegkundigen hebben hun handen vol aan patiënten die soms met zeer ernstig letsel binnenkomen. 

  1. De ontstoken keelamandelen van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)
    PREMIUM
    6

    De ontstoken keelamande­len van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)

    Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.