Collega's trakteren op gebak is volgens een Britse voedingsprofessor schadelijk en zou moeten worden aangepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Collega's trakteren op gebak is volgens een Britse voedingsprofessor schadelijk en zou moeten worden aangepakt. © Robin Utrecht

Voortaan fruitspiesjes als traktatie? ‘Taart op je werk is net zo erg als meeroken’

Sympathiek om taart te trakteren op kantoor als je jarig bent? Niet dus! Dat is net zo schadelijk als collega’s passief mee laten roken. Want je zet mensen aan tot het eten van schadelijke zoetigheid. Dat stelt professor Susan Jebb, voorzitter van de Britse evenknie van het Voedingscentrum.

13 reacties

  • G Jansen

    2 maanden geleden
    @Gerrit de Goeij Inderdaad. Eigen keuzes maken betekend ook eigen gevolgen daarvan dragen.
  • Bob Buckmann

    2 maanden geleden
    Ik persoonlijk denk dat al die werkplekken op de achtergrond gevaarlijker zijn dan een taartje zo af en toe
  • Yvonne Veld

    2 maanden geleden
    Gerrit: Misschien moet de overheid zich eens druk maken om de fabrikanten die allerlei zooi in ons eten stoppen. Al jaren teveel suiker, zout, vet, genetische manipulatie, gifstoffen, enz. Zelfregulering bij deze industrie werkt niet. De overheids is te bang om ze aan te pakken.
  • Y bethume

    2 maanden geleden
    Schei aub uit met deze Onzin!!! Stel die vraag in Oekraine maar eens, daar doen ze er bijna een moord voor.
  • K. van Venen

    2 maanden geleden
    En dan ben je jarig...kom je aan met zo'n sate prikker met een blokje kaas, uitgedroogd stukje augurk met een koud nalekkend party knakworstje. Gatverdamme...wat een feest.