Skaters Roy, Tirza en Onno.
Volledig scherm
PREMIUM
Skaters Roy, Tirza en Onno. © Marco Okhuizen / Frank Jansen / Marco Okhuizen

Vorig jaar 2000 skaters naar de spoedeisende hulp: ‘Doe bescherming om’

Inlineskaten is flink populair, maar zorgt ook voor drukte op de spoedeisende hulp. Vorig jaar belandden ruim tweeduizend skaters in het ziekenhuis met gebroken botten, een hersenschudding of ander letsel. Het gaat vooral om jonge vrouwen. Vandaag start een campagne met tips om valpartijen en letsel bij het skeeleren te voorkomen.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
  PREMIUM

  Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

  Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.