'We moeten dringend met elkaar praten hoe het verder moet als we oud zijn, want de vertrouwde verzorgde oude dag verdwijnt'.
Volledig scherm
PREMIUM
'We moeten dringend met elkaar praten hoe het verder moet als we oud zijn, want de vertrouwde verzorgde oude dag verdwijnt'. © Shutterstock

Waarom je nú afspraken moet maken met familie en vrienden: ‘Je hebt ze keihard nodig als je oud bent’

Denkt u wel eens aan het einde van uw leven en wie er dan voor u zorgt? Zo nee, begin er dan onmiddellijk aan! We moeten ons eigen plan maken, zeggen de experts. De vanzelfsprekende verzorgde oude dag gaat verdwijnen. ‘We moeten dringend met elkaar praten over hoe het verder moet’.

 1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
  PREMIUM

  Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

  Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.
 2. FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’
  PREMIUM

  FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’

  Kno-artsen en audiologen waarschuwen voor misleidende berichten dat tinnitus ‘te genezen zou zijn’. Bij de Tinnitus Academie in Enschede loopt het storm nadat FC Twente-speler Michal Sadilek vertelde dat hij dankzij die academie verlost is van de piep in zijn oor. De methode die deze organisatie gebruikt is ‘klassieke kwakzalverij’, zegt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Tinnitus Academie nodigt de criticasters in dit verhaal uit om een maand lang mee te lopen.