ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Waarom Nederlanders de boosterprik (voorlopig) aan zich voorbij laten gaan

De een wacht op het moment waarop het niet meer te vermijden is, de ander wil de boosterprik het liefst zo lang mogelijk uitstellen zodat er voor de zomervakantie niet nog een prik in hoeft. Hoe lager de leeftijd, hoe minder belangstelling er is de booster te nemen. 

20 reacties

 • Michael Jacobs

  5 maanden geleden
  Uit RIVM-onderzoek blijkt wel dat het risico op ziekenhuisopname voor mensen die onlangs een boosterprik hebben gekregen de afgelopen tijd 97 procent lager lag dan voor ongevaccineerden. Twee prikken verminderen het risico met 85 procent. Waarom en nieuwe prik voor fucking 13% Net zoals dat ze nu ineens willen dat we weggooi mondkapjes gaan gebruiken. Ja lekker voor het milieu.. en hoeveel verschil geeft het 3-5%
 • A.G. de Jong

  6 maanden geleden
  Beste R.Peters, met 2G mag alles weer open omdat de overheid zo kan besluiten. Maar helpt het tegen besmettingen? Het antwoord is nee. Ervaringen in andere landen leren dat het werkelijk totaal niets uitmaakt. Zal met de aard van het (snel muterende) virus te maken hebben en het feit dat de vaccins daar simpelweg onvoldoende effectief in zijn. Maar als je gelooft dat 2G ook maar een greintje verschil maakt dan lieg je jezelf voor! Dus: de boel opengooien ja, 2G nee.
 • R Peters

  6 maanden geleden
  AGdeJong als ik met 2G alles weer kan doen en alles daardoor open gaat dan ben ik blij dat ik drie prikken heb gehad. En als je niet kiest voor de prik, dan is dat je eigen keuze. Maar Nederland moet weer open.
 • A.G. de Jong

  6 maanden geleden
  @JM Schinkel verwacht kennelijk wonderen van 2G. Als we overal een QR-code voor nodig hebben, gaat de effectiviteit van de vaccins dan ineens omhoog? Werkt het dan plotseling wel tegen Omnikron? Kunnen gevaccineerde mensen elkaar dan voortaan niet meer besmetten? Graag wat onderbouwing, want ik ben toch benieuwd wat de grondslag is van de heilzame werking van die magische code! O ja, wintersporters in Oostenrijk (met booster en 2G in Oostenrijk) kwamen massaal ziek terug! Maar dat terzijde.
 • G van Grootheest

  6 maanden geleden
  wat een afschuwelijke titel "Waarom Nederlanders de boosterprik (voorlopig) aan zich voorbij laten gaan" net in de vergadering was iedereen geboosterd, gisteren op de priklocatie was het stervensdruk (wacht.... ;) ) De Stentor doet geen onderzoek kennelijk!
 1. Zo weet je of jij goede chemie hebt met je partner: ‘We ervaren gevoelens van genot en plezier’
  PREMIUM

  Zo weet je of jij goede chemie hebt met je partner: ‘We ervaren gevoelens van genot en plezier’

  Elkaar diep in de ogen kijken, niets anders kunnen denken dan ‘wauw’ en dan de vonk van passie die overslaat. We zien het vaak op het grote scherm, maar ook in het echte leven komt het voor: chemie. Maar wat veroorzaakt ‘chemie’ tussen twee mensen? Hebben jij en je partner het? En biedt het een garantie voor een fijne, langdurige relatie? Relatietherapeut Sarah Hertens licht toe: ,,We weten dat het uiterlijk sowieso meespeelt. Maar chemie steunt op nog vier andere pijlers.”