Coronaprotest op het Museumplein, onder meer tegen de vaccinaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronaprotest op het Museumplein, onder meer tegen de vaccinaties. © ANP

‘Wat we slikken en drinken is veel gevaarlijker dan het coronavaccin’

CBG-voorzitterDit gaat echt goed, dacht Ton de Boer toen zijn College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in januari het derde coronavaccin goedkeurde. Daarna volgde de AstraZeneca-soap, en een nog altijd voortdurende strijd tegen vaccinscepsis en -desinformatie. ,,Langetermijnbijwerkingen, na één of twee prikjes? Uitermate, úítermate onwaarschijnlijk.”

3 reacties

 • T. Cleton

  2 jaar geleden
  Nog even om het wat breder te trekken: hoeveel drank en drugs gooien we in nederland massaal naar binnen, hoeveel doden levert dat per jaar op? Hoeveel doden vallen er per jaar in het verkeer maar daar nemen we ook elke dag weer aan deel toch? En dan zo tegen een vaccinatie zijn? Is snap het niet. Of zou over 5 jaar elke gevaccineerde ineens dood neervallen?
 • T. Cleton

  2 jaar geleden
  Bijwerkingen zijn er altijd. Waarom denk je dat er bij elk medicijn een enorme bijsluiter zit. Als de bijwerkingen niet zo zeldzaam zijn volgens e goedhart kom dan eens met een aantal of percentage van alle gevallen. Moet dan wel een percentage van minimaal boven de procent zijn (om het maar gunstig voor u te houden). Of zijn er vele malen meer doden gevallen dan bijwerkingen zijn en het dus een effectieve vaccinatie is. We slikken ook massaal paracetamol toch. Ook daar zijn bijwerkingen van.
 • Hans Invernizzi

  2 jaar geleden
  E. Goedhart. Het valt niet mee u te overtuigen. Er wordt niets gebagatelliseerd in dit artikel. En de cijfers laten zien dat de ernstige bijwerkingen uiterst zeldzaam zijn. De vaccins zijn niet experimenteel en deze deskundige bij uitstek is duidelijk over bijwerkingen in de toekomst: zeer onwaarschijnlijk. U heeft recht op uw twijfels maar feiten zijn feiten en deskundige beweringen zijn deskundige beweringen. Laten we nu eindelijk eens ophouden als leken de viroloog uit de hangen.