Kerkgangers in Staphorst. Ernst Kuipers denkt dat lokale lockdowns nodig kunnen zijn in plaatsen met een hoge besmettingsgraad, zoals in Staphorst.
Volledig scherm
Kerkgangers in Staphorst. Ernst Kuipers denkt dat lokale lockdowns nodig kunnen zijn in plaatsen met een hoge besmettingsgraad, zoals in Staphorst. © ANP/Rob Voss

Ziekenhuisbaas Ernst Kuipers wijst naar Staphorst als voorbeeld: ‘Lokale lockdowns kunnen nodig zijn’

Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), ‘kan het nodig zijn’ om in de strijd tegen corona ‘lokale lockdowns in te zetten’.

11 reacties

  • jos zoet

    1 jaar geleden
    Iedereen valt over elkaar heen en onze overheid hult zich in stilzwijgen...
  • M.H. van den Brink

    1 jaar geleden
    Beste mevrouw of mijnheer Kromdijk, Er staat juist vandaag een artikel in de Stentor waarin erop gewezen wordt dat veel mensen die zich niet laten vaccineren juist de anderen discrimineren. Lees dat eens. En dat u zegt dat tegen domheid geen medicijn bestaat toont u aan met de vergelijking met de apartheidswetten in Zuid-Afrika. De mensen die daar apart werden gezet hadden geen keus. De meeste anti vaccers wel.
  • H Kromdijk

    1 jaar geleden
    Ziet toch hoe het ooit trotse Nederlandse volk verworden is tot angsthazen die in pure euforie hun normen en waarden overboord gooien en over elkaar heen buitelen dat hij/zij het beste deugd in deze pandemie van de angst. Hen die het nu als een persoonlijke kruistocht zien om niet gevaccineerden en kritische mensen weg te zetten, de mond te snoeren en hun rechten af te pakken gelijk de apartheid in Zuid Afrika. Ach tegen collectieve domheid bestaat geen medicijn.
  • A Brinkman

    1 jaar geleden
    @S. Puschaner hahaha laat jij nu helemaal fout zitten! Ga maar eens navraag doen in de Isalaklinieken! Nu jij weer!
  • S. Puschaner

    1 jaar geleden
    Trynke boer er liggen meer gevaccineerde als ongevaccineerden in het ziekenhuis Nu jij weer
  1. Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoontje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerherkenning’
    PREMIUM

    Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoon­tje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerher­ken­ning’

    Peter Melsen zit er fris als een hoentje bij. Tot hij zijn trui omhoog trekt: overal beurse plekken, een apparaatje in verband ingepakt op zijn buik, slangetjes en een lange hechting over zijn borstkas. Uiterlijke verschijnselen waar de patiënt om lacht. Vanbinnen tikt iets - ‘bonk, bonk, bonk’ - wat hij lang niet heeft gehoord: een luid en duidelijk werkend hart. ,,Ik denk er maar niet aan dat het een hart van een ander is.”
    Rotterdam